כיצד לשלוט על הכל בבית החכם שלך

בתים חכמים מציעים רמה של נוחות ונוחות שבתים מסורתיים לא יכולים להשתוות אליהם. בכמה לחיצות כפתור, אתה יכול לשלוט על האורות, התרמוסטט, מערכת האבטחה ועוד. אבל עם הכוח של בית חכם באה האחריות לשלוט בכל מה שהוא יכול לעשות. למרבה המזל, שליטה בבית חכם אינה קשה כפי שהיא עשויה להיראות. עם האסטרטגיה הנכונה, אפשר להשתלט על הבית ולוודא שהכל יתנהל בצורה חלקה. מאמר זה מתאר את הצעדים שתצטרך לנקוט כדי להפיק את המרב מהבית החכם שלך ולהבטיח שהכל פועל כמו שצריך.

הבנת המרכיבים של בית חכם

כשאתה מתחיל לחקור את עולם הבתים החכמים, חשוב להבין את היסודות. להלן כמה מרכיבים שכדאי להיות מודעים אליהם:

- רכזת - הרכזת היא המוח של הבית החכם שלך. הוא מחבר את כל המכשירים האחרים יחד ומאפשר לך לשלוט בהם באמצעות ממשק אחד. רכזות מגיעות במגוון נקודות מחיר ותכונות, אז חפשו ומצאו אחד שמתאים לצרכים שלכם.

- נתב Wifi - נתב ה-WiFi שלך צריך להיות מרכזי בהגדרת הבית החכם שלך. כל המכשירים החכמים שלך מחוברים לנתב הזה, ולכן חיוני שיהיה לו מספיק כוח ומהירות להתמודד עם הכל.

- עוזרי קול - עוזרי קול הופכים במהירות לדרך המועדפת לשלוט בבית החכם שלך. מכשירים כמו Amazon Echo ו-Google Home מאפשרים לך לדבר עם המכשירים שלך ולשלוט על הכל עם הקול שלך.

- ספק שירותי אינטרנט (ISP) - ספק שירותי האינטרנט שלך מארח את הבית החכם שלך ומוודא שהוא מחובר לעולם החיצון. ללא חיבור אינטרנט חזק, המכשירים שלך לא יכולים לתקשר אחד עם השני.

- מערכת אבטחה - אם מותקנת בביתך מערכת אבטחה, ייתכן שתוכל לשלב אותה עם המכשירים החכמים שלך וליצור כללים ולוחות זמנים לשליטה בה.

הפוך את הבית החכם שלך לאוטומטי

כשאתה מתחיל לבצע אוטומציה של היבטים מסוימים בבית החכם שלך, חשוב להתחיל בקטן. אם תנסה להפוך הכל לאוטומטי בבת אחת, אתה תהפוך מהר מאוד למוצף. במקום זאת, התחל עם מכשיר אחד או שניים וצור כללים כדי להפוך את הפונקציות שלהם לאוטומטיות. כשאתה עושה מכשיר אוטומטי, אתה מגדיר אותו כך שיגיב לטריגר ספציפי. לדוגמה, אתה יכול להגדיר את האורות שלך לכיבוי אוטומטי כשהם מזהים שחושך בחוץ. אתה יכול אפילו להגדיר אותם כך שידלקו עם רדת החשיכה, כך שלא תצטרך להתעסק אחר מתג באמצע הלילה. אתה יכול גם להפוך את התרמוסטט שלך לאוטומטי כדי לחסוך לך אנרגיה וכסף. אם יש לך לוח זמנים, אתה יכול להגדיר את התרמוסטט שלך כך שיתאים לפי הצורך כדי לחסוך כמה שיותר כסף.

קבע כללים ולוחות זמנים

כשאתה מתחיל לבצע אוטומציה של מכשירים, תרצה לוודא שהכל עובד כמו שצריך. ברוב המקרים, תרצה ליצור כלל עבור כל מכשיר שמכתיב מתי הוא מופעל ומתי הוא מושבת. לדוגמה, ייתכן שתרצה שהאורות שלך ייכבו לאחר 10 דקות לאחר שקיעת השמש. אתה יכול גם ליצור לוחות זמנים כדי להכתיב מתי מכשירים מסוימים נדלקים ומכבים על בסיס יומי. לדוגמה, ייתכן שתרצה שהאורות שלך יידלקו עם השקיעה ויכבו בשעה 22:00 בכל לילה. כללי לוח זמנים מועילים אם אתה רוצה שמשהו יקרה בשעה מסוימת בכל יום.

נהל בטיחות ואבטחה בבית

בית חכם יכול לשמש כדי לפקח על בטיחות הבית שלך. אם מותקנת מערכת אבטחה, ייתכן שתוכל לגשת אליה דרך המכשירים החכמים שלך. זה מאפשר לך לפקח על הבית שלך בכל עת ולקבל התראות אם משהו משתבש. אם אין לך מערכת אבטחה מותקנת, אתה עדיין יכול להשתמש במכשירים החכמים שלך כדי לנטר את הבטיחות והאבטחה בבית. ניתן לעשות זאת באמצעות מצלמות חכמות, אשר באמצעותן ניתן לזהות פעילויות חריגות, תנאי מזג אוויר ועוד. אתה יכול גם להשתמש במכשירים החכמים שלך כדי להגדיר תחושת ביטחון מזויפת. לדוגמה, אתה יכול לתכנת את האורות שלך להידלק ולכבות במרווחי זמן מסוימים כדי שזה ייראה כאילו מישהו בבית כשהוא באמת לא.

התחבר לעוזרים קוליים

אחת הדרכים החדשניות ביותר לשלוט בבית החכם שלך היא באמצעות עוזרי קול. אתה יכול להשתמש בעוזרי קול כדי לשלוט כמעט בכל היבט של הבית החכם שלך, כולל אורות, תרמוסטטים, מערכות אבטחה ועוד. אם אתה חדש בעוזרות קוליות, יש כמה לבחירה. אמזון אלקסה הוא מכשיר הבית החכם הנפוץ והפופולרי ביותר. ניתן להשתמש בו כדי לשלוט כמעט בכל היבט של הבית שלך וניתן להוסיף אותו לבית שלך דרך Amazon Echo. Google Home הוא השני בפופולרי ביותר, נותן לך גישה ל-Google Assistant ולמגוון מכשירי בית חכם.

השתמש באפליקציות בית חכם

אפליקציות בית חכם הן דרך מצוינת לשלוט בבית החכם שלך וניתן להשתמש בהן בשילוב עם עוזרי קול. אתה יכול להשתמש באפליקציות כדי לשלוט על האורות, התרמוסטט, מערכת האבטחה ועוד. זה מאפשר לך ליצור אינטראקציה עם הבית שלך מרחוק, כך שאתה לא צריך להיות בבית כדי לשלוט במכשירים שלך. אתה יכול להוריד אפליקציות למחשב, לסמארטפון ולטאבלט שלך, מה שהופך אותן לנגישות מכל מקום. זה מקל על ניהול הבית שלך גם אם אתה מחוץ לעיר. אפליקציות בית חכם הן דרך מצוינת לשלוט במכשירים שלך ללא שימוש בעוזרת קולית. אם אינך רוצה להשתמש בעוזרת קולית או שאין לך, תוכל להשתמש באפליקציות כמו Wink או SmartThings כדי לשלוט במכשירים שלך.

דאג לבית החכם שלך

כשאתה מתחיל להשתמש בבית החכם שלך, תצטרך להשקיע מעט תחזוקה כדי לשמור על פעילות חלקה. הנה כמה עצות תחזוקה לבית החכם שלך:

- בדוק את ה-Wi-Fi שלך - בדוק את ה-WiFi שלך באופן קבוע כדי לוודא שהוא פועל בצורה חלקה. כדאי גם לוודא שהראוטר שלכם ממוקם במיקום מרכזי כדי לוודא שהוא מכסה את כל הבית. אם אתה שם לב שה-WiFi שלך יורד, שקול להשקיע בנתב רשת כדי לשפר את הכיסוי שלו.

- עדכן תוכנה - שמור על התוכנה שלך מעודכנת כדי להפיק את המרב מהמכשירים החכמים שלך ולהגן עליהם מפני האקרים. אתה יכול לעשות זאת על ידי חיבור המכשירים שלך ל- wifi והורדת עדכוני התוכנה.

- אפס את המכשירים החכמים שלך - המכשירים החכמים שלך עלולים להתבלבל אם תוסיף מכשירים חדשים לבית שלך. איפוס מכשירים אלה יכול לעזור לאפס את המוח שלהם ולהחזיר אותם למסלולם.

- נקה את המכשירים שלך - אבק ולכלוך יכולים להצטבר על המכשירים שלך לאורך זמן, מה שיכול להפחית את יעילותם. ניקוי המכשירים שלך באופן קבוע יעזור לשמור על פעילותם התקינה.